Rólunk

 

Családunk több generáció óta az Adria vizeinek szerelmese. Az I. Világháború alatt a Szent István csatahajón már dédapánk is a horvát tenger vizein szolgált és ezt megőrizve – emberemlékezet óta – a család férfi tagjai elkötelezett szeretettel vannak a tenger, a hajózás és a dalmát mentalitás iránt. Horvátországi magyarként nagyapánk – Baranya-Drávaszögi halászmesterként – megismertetett Bennünket a víz és a horvát gasztronómia szeretetével. Ezen hagyományokat folytatva édesapánk még a délszláv háború idején is megszállottan kitartott az ország mellett és Dalmácia egyik gyöngyszemében – Trogir városában – megalapozta családunk turisztikai tevékenységét. Gyermekkorunk óta tanuljuk a vitorlázás, az idegenforgalom és a vendéglátás mesterségét Tőle, melyben nagy tapasztalattal és számtalan emberi kapcsolattal gazdagodtunk, mind a helyi emberek- mind a hozzánk utazó turisták segítségével. A sós víz illata, a dalmát ízek aromája mindig visszavezetett minket a horvát vizekhez, így elhatároztuk, hogy ennek keretet adván megalapítjuk a Q-Yacht Charter és Akadémiát. A szervezet tevékenységei közé tartozik az chartereztetés,a hajók bérbeadása, a hajóvezetői engedélyek megszerzésében való oktatás és gyakorlati képzés, melyet a fentiek jegyében elkötelezetten igyekszünk magas színvonalon űzni.

Navigare necese est -…mert hajózni muszáj…

ifj. Baka Béla:

A hajosvizsga.hu és a q-yacht.com Tulajdonosa – operatív vezetője

Édesapánk Baka Béla mint yacht master-instruktor, a hajóvezetői tanfolyamokat 15 éve  vezeti és a vizsgán is jelen van, ahol az anyanyelveden válaszolhatsz a vizsgakérdésekre. Gyere el motoros és vitorlás hajóvezetői tanfolyamaink egyikére, s lehetőséged lesz az Adrián, vagy más tengereken hajót vezetni. A nálunk szerezhető hajóvezetői engedélyek közül, kiválaszthatod azt a tanfolyamot, ami számodra a legmegfelelőbb.

Ha van már hajóvezetői engedélyed, de nincs meg még a megfelelő gyakorlatod akkor gyere el egy Vitorlás-motoros manőver tréningünkre, hogy a profi kapitányaink átadhassák több éves tapasztalataikat, ahol megtanulod a hajóvezetés trükkjeit és lesz elég tapasztalatod a ki-be kötéshez és a vitorlák kezeléséhez. Manőver tréningjeink által, olyan tapasztalatokat szerezhetsz, amivel már nyugodtan tudsz egyedül is bérelni egy hajót hajóskapitányként. Kínálatunkban több bérelhető hajótípusból választhatod ki a te igényeidnek legmegfelelőbb vitorlás hajót, motoros yachtot vagy katamaránt.  A hajóbérlést intézzük Neked. A te dolgod csak annyi, hogy összeszedd a családod és a barátaidat aztán  irány a tenger!

Kövessen minket!

Hírlevél

Back to Top